Home > Doils Vital
Wednesday, 24 April 2024

Doils Vital Voedingssupplementen

Doils zijn hoogkwalitatieve voedingssupplementen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de gezondheid van honden ondersteunen. De olie in de Doils wordt uit diepzeevissen, zoals ansjovissen en sardines gewonnen. De diepzeevissen worden gevangen aan de Zuid-Afrikaanse en Peruaanse kust. De olie die uit deze vissen gewonnen wordt zit boordevol met onverzadigde vetzuren, namelijk omege-3 vetzuren. Deze vetzuren hebben een gunstig effect op de vacht, een ontstekingsremmende werking en nog vele andere gunstige effecten zijn toegewezen aan dit vetzuur. Aan de Doils wordt ook vitamine E toegevoegd, omdat de anti-oxidante werking hiervan ervoor zorgt dat vrij radicalen weggevangen kunnen worden. Daarnaast heeft vitamine E een gunstig effect op het afweersysteem en allergieën bij honden.

Wat doen omega-3 vetzuren

Doils bevat in totaal drie omega-3 vetzuren, namelijk EPA, DHA en ETA. Deze omega-3 vetzuren zijn van essentieel belang voor gezonde honden. Ze vervullen alle drie andere functies in het lichaam:

EPA (eicopentaeenzuur) heeft een preventieve werking tegen het ontstaan van aandoeningen en ziekten, zoals ontstekingen en kanker. Op de behandelingen van bepaalde ziektes heeft EPA ook een gunstige invloed.
DHA (docosahexaeenzuur) heeft vooral effect op het zenuwstelsel, daarom zit dit vetzuur voornamelijk in Doils Vital. DHA komt in hoge concentraties voor in de hersenen en draagt bij aan de goede ontwikkelen hiervan bij jonge dieren. DHA heeft ook invloed op de allerlei degeneratieve processen in het zenuwstelsel en kan dus een uitkomst bieden bij oudere honden.

ETA (eicosateraeenzuur) heeft een zeer krachtig ontstekingsremmend effect.

| Doils Vital |