Service
Winkelwagen
Menu
Medpets is jarig! - Feestelijke deals tot 50% korting Lees meer

Sanimed Senior Cat

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 35,65
(€ 7,92 / kg)
  • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
  • Gratis verzending vanaf € 89,-
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

  • Productinformatie

    Let op: dit product wordt vernieuwd. Het product krijgt een nieuwe verpakking. De samenstelling van het product is niet gewijzigd.

    SANIMED Senior Cat

    Sanimed Senior Cat is een volledige voeding voor oudere katten vanaf 8 jaar.

    In de oudere leeftijdsfase is het belangrijk om de lichaamsconditie van uw kat te onderhouden en het verlies van functies bij de ouder wordende kat te beperken. De zorgvuldigheid waarmee de voedingsstoffen zijn samengesteld maakt Sanimed Senior Cat geschikt voor alle kattenrassen.

    Eigenschappen:

    Sanimed Senior Cat is net zoals alle andere Sanimed voeders samengesteld ter bevordering van een lang en gezond kattenleven. Sanimed Senior verlaagt de risico's op de meest voorkomende oorzaken van een natuurlijke dood of euthanasie, zoals urinewegaandoeningen, nierfalen, hartfalen, diabetes melitus en kanker. Dankzij hoogwaardige grondstoffen is de verteerbaarheid van de voeding optimaal. Door een lager eiwitgehalte in de voeding worden de lever en nieren minder belast.

    Aandoeningen:

    Ook bij de oudere kat komen urinewegaandoeningen veroorzaakt door blaasgruis of blaasstenen veel voor. Naast struviet zien we bij de oudere kat ook vaak oxalaat. Dit is een andere vorm van blaasgruis die uitsluitend voorkomt bij oudere katten. Het ondersteunen van de urinewegen is mogelijk door een lage urine pH en lage concentraties van de struvietvormende componenten (magnesium, ammonium, fosfaat).

    Nierfalen is naast blaasgruis een van de meest voorkomende aandoeningen bij katten en komt voor bij 30% van de katten ouder dan 15 jaar. bij een kat met nierfalen functioneren de nieren niet goed meer. Helaas is dit niet meer te herstellen. De nieren van een kat hebben net zoals die van de mens een grote reservecapaciteit. Pas wanneer meer dan 70% van de nieren is aangetast, treden de symptomen op.

    Een goede gezondheidsvoeding zorgt voor een verminderd risico op deze aandoeningen. Sanimed Senior Cat is afgestemd op de specifieke behoefte van de ouder wordende kat. Het bevat een laag gehalte aan eiwit om de nieren te ontlasten. Het lage gehalte aan fosfor en het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren verminderen het risico op nierfalen.

    Ingrediënten:

    Dierlijk eiwitextract, rijst, gerst, gedehydreerd gevogelte, maïs, maïsgluten, dierlijk vet (gevogelte, rund), gedehydreerde vis, gehydrolyseerde kippenlever, heeleipoeder, gedroogde bietenpulp, mineralen, visolie (zalm), gist, cellulose, lijnzaadolie.

Andere klanten kochten ook

Sanimed Senior Cat ervaringen
  • Niet voor mijn kat
    Door Andrea, woensdag 15 februari 2023

    Mijn kat heeft vreselijke diarree gekregen door deze voeding en hij eet het niet graag. Miskoop kan de prullenbak in. Helaas.

  • Brokjes1a
    Door Hennie, woensdag 14 december 2022

    Voor mijn katten zijn dit de beste brokjes ,ze vinden het heerlijk

  • goed
    Door H van der Velde, dinsdag 3 december 2019

    Ben te vreden over de voeding,maar bij teveel gebruik in 1 keer gaat hij braken,wat kan hier de oorzaak van zijn?

  • Mw
    Door Connie van der Tuin, donderdag 28 november 2019

    Onze kat Panda vind het heerlijk en hij voelt zich goed en ziet er veel beter uit.

  • 5
    Door Anna. E. Schenkel, dinsdag 26 maart 2019

    de poes reageert goed op dit product. De afhandeling van Medpets is uitstekend.