Uw winkelmand 0
  • Primeval - Puppy Gelatinaat

Primeval - Puppy Gelatinaat   350g


PrimeVal Puppy Gelatinaat is afgeleid van het succesvolle product PrimeVal artrose Gelatinaat voor volwassen honden. Het heeft een speciale samenstelling waaraan geen calcium is toegevoegd.
Een te hoge inname van calcium is een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van osteochondrose, heupdysplasie en elleboogdysplasie. Jonge honden in de groei, zijn nog niet in staat om de calciumopname in de darm voldoende goed te reguleren waardoor er een ongewenst teveel in het lichaam kan worden opgenomen.

Hoe werkt PrimeVal Puppy Gelatinaat?
Eenvoudig gesteld zorgt PrimeVal Puppy Gelatinaat  ervoor dat er tijdens de groei voldoende essentiële bouwstoffen aanwezig zijn voor een goede bot- en kraakbeenontwikkeling  maar ook  voor de opbouw van stevige gewrichtskapsels, banden en pezen. Tevens draagt PrimeVal Puppy Gelatinaat bij aan de aanmaak van voldoende en voedingrijk gewrichtssmeer (synovia), zodat een goede smering  van  de  gewrichten behouden blijft.

Kan mijn jonge hond last krijgen van osteochondrose en artrose?
Bij veel puppy’s, met name de grote, snelgroeiende rassen, bestaat een kans op het ontstaan van skeletafwijkingen (heup- en elleboogdysplasie) en stoornissen in de omzetting van kraakbeen naar bot (osteochondrose). De gevolgen voor de pup en de daaruit voortvloeiende blijvende klachten tijdens zijn volwassenheid  kunnen leiden tot veel verdriet bij het dier en zijn baasje. 
Oorzaken hiervoor zijn onder andere; (erfelijke) ontwikkelingsstoornissen van het skelet of wel:  Developmental Joint Disease (DJD), een niet evenwichtig samengestelde of te energierijke voeding tijdens de verschillende groeifasen, of een tekort aan bepaalde essentiële aminozuren die noodzakelijk zijn voor de opbouw van kraakbeen, stevige botten, gewrichtskapsels en banden. In een later stadium, wanneer de hond volwassen is kan er als gevolg van een onevenredige belasting van de gewrichtsvlakken een verhoogde kans  op vervroegde “slijtage” (artrose) van het kraakbeen in de gewrichten ontstaan.

Heeft PrimeVal Puppy Gelatinaat nog zin als mijn opgroeiende pup al last heeft van klachten?
Ja, PrimeVal Puppy Gelatinaat is zowel preventief als indicatief, het is een uniek voedingssupplement voor de gewrichten van uw opgroeiende pup. Hiernaast is Puppy Gelatinaat essentieel voor de juiste bouwstoffen van het skelet, het gewrichtskraakbeen, de gewrichtsbanden en de pezen. Dus ook als er reeds klachten zijn (zoals bijvoorbeeld groeipijn) biedt het een uitkomst.

Kan ik mijn pup dezelfde Gelatinaat geven als mijn oudere hond?
Nee, voor pups is er een speciale samenstelling zonder calcium en magnesium.

Vanaf welke leeftijd moet ik overgaan op de PrimeVal Gelatinaat?
PrimeVal Puppy Gelatinaat dient in elk geval gedurende de groeifase van de pup te worden gebruikt. Wij adviseren dan ook om dit product gedurende minimaal een jaar te gebruiken alvorens over te stappen op de gewone variant. Voor de grote, snelgroeiende rassen kan dit zelfs nog liever twee jaar zijn. Het product kan niet ‘te lang’ worden gebruikt. De werkzame stof collageenhydrolysaat is in beide producten gelijk. Aan de variant voor de pup is alleen geen calcium en magnesium toegevoegd.

Extra informatie Artrose
 
Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Het kraakbeen gaat in kwaliteit achteruit: het wordt dunner en zachter en leidt tot vervorming van het bot onder het kraakbeen. Ten onrechte wordt gedacht dat het een ouderdomsziekte is, want de degeneratieve gewrichtsaandoening komt ook voor bij jonge honden: onderzoek wees uit dat 20 procent van honden ouder dan 1 jaar last heeft van artrose. Meestal wordt dit veroorzaakt door een te zware belasting tijdens het opgroeien, waarbij de gewrichtsbanden nog niet sterk genoeg zijn om het gewricht te stabiliseren bij het maken van abrupte bewegingen. Ook na gewrichtsontstekingen kan artrose ontstaan. Het woord slijtage geeft de indruk dat er niets aan artrose is te doen. Dat is niet juist: artrose is niet te genezen, maar met de juiste aanpassingen en ondersteuning door onder andere supplementen kunnen de klachten zeker verbeteren.

Supplementen en kruiden

Supplementen met glucosaminechondroïtine en Omega-3 ondersteunen de aanmaak van gewrichtskraakbeen en de kwaliteit van de celwand van gewrichten, gewrichtsbanden en het gewrichtskapsel.  Ook stimuleren deze supplementen de aanmaak van gewrichtsvloeistof die het gewricht smeren en daarmee de beweging versoepelen. Deze supplementen hebben ook als doel om ontsteking en verval van de gewrichten tegen te gaan.

productcode 4382
EAN-code 8711697013113
€ 26,50
vorige pagina

 

 
Klanten die dit product kochten, kochten ook...
Kronch  Zalmolie
Kronch Zalmolie 250ml
€ 15,89
Duvo - Heavy Duty Bench
Duvo - Heavy Duty Bench 108x71x78
€ 169,99
Milbemax - Hond
Milbemax - Hond 1x2 tabletten
€ 10,79

 

 
Laatst bekeken
Primeval - Puppy Gelatinaat
Primeval - Puppy Gelatinaat
€ 26,50

Honden

Inloggen

wachtwoord vergeten?